We varen door tot en met 1 november!

Update 30 september 2020

We verlengen het vaarseizoen 2020 tot en met zondag 1 november, twee afvaarten per dag. Vanwege de aanhoudende corona-maatregelen gebeurt dit tot het einde van het vaarseizoen onder ons (inmiddels misschien bekende) corona-protocol, dus met bijzondere voorwaarden en beperkingen. Hieronder leggen we uit wat de “10 geboden” zijn.

Natuurlijk houden wij (en onze gasten) ons strikt aan de maatregelen van de rijksoverheid (waaronder het RIVM). Dat betekent vooral 1,5 meter afstand houden van elkaar en de hygiëne handhaven. De veiligheid en gezondheid van gasten en schippers en het tegengaan van de verspreiding van het virus staan voorop.
We varen alléén met de open boot (de Opwaarts), NIET met de overdekte boot (de Rondwaarts). Groepsreserveringen (met personen uit verschillende huishoudens) zijn nog niet mogelijk.

Reserveren, vaartickets en betaling

Deelnemen aan een dagelijkse rondvaart kan alleen via voorverkoop van de vaartickets bij het informatiekantoor VVV Naarden Vesting, in de Utrechtse Poort, Ruijsdaelplein 6.
De VVV is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Reserveren per telefoon (06) 30 58 28 35 of mail info@vestingvaart.nl kan tot 24 uur voor de gewenste afvaart, maar uw tickets moeten voorafgaand aan de vaart fysiek bij het VVV opgehaald en betaald worden (PIN).

Ticketverkoop en betaling op de boot en bij de schipper is niet mogelijk.

Bij reservering vraagt de medewerker naar de gezondheid van u en eventuele groepsgenoten (we accepteren groepen alleen als deze uit 1 huishouden afkomstig zijn, de 1,5 meter-regel hoeft dan niet in acht genomen te worden). U moet een eerlijk antwoord op de gezondheidsvraag geven. De medewerker kan een reservering weigeren als er twijfel bestaat. U ontvangt na betaling de vaartickets en een speciaal formulier met onze “corona-regels”, waarmee u deze accepteert. Op dit formulier wijst de VVV u of uw groep vaste zitplaatsen toe. Zo kunnen we de afstandsregel handhaven.

Zowel de voorverkoop als het ophalen van gereserveerde tickets bij de VVV moet uiterlijk een half uur voor de afvaartijd gebeuren, het is ongeveer 10 minuten lopen naar de boot. U wordt 10 minuten voor de afvaartijd bij de boot verwacht.
Doordat wij tussen individuele gasten en/of groepen minstens 1 zitbank vrijhouden, is de capaciteit per vaart in de praktijk beperkt tot maximaal 8-12 personen, afhankelijk van de samenstelling van de gastengroep. De VVV-medewerker kan aan u vragen uw vaart vroeger of later te plannen in verband met een efficiënte boot-indeling.

Wachten, in- en uitstappen

De vaartijden zijn aangepast (zie rechts hiernaast) om te zorgen dat in- en uitstappende gasten elkaar niet tegenkomen. En om de boot voor elke vaart schoon te maken.

Als u moet wachten – en tijdens het in- en uitstappen – vragen wij u dringend om alle corona-regels (m.n. afstand houden) strikt in acht te nemen ten opzichte van de boot, schipper, medegasten en anderen.

Voor het instappen roept de schipper u per zitrij op. U toont uw reserveringsformulier en uw vaartickets aan de schipper. Volg zijn of haar aanwijzingen op, de schipper is de baas op de boot en heeft zelfs het recht u alsnog te weigeren als hij/zij twijfelt aan het veiligheids- of gezondheidsrisico.
De schipper kan geen hulp bieden bij het in- en uitstappen maar blijft op zijn plek.

Verlaat de afvaartplek en de stenen trap na aankomst zo spoedig mogelijk en verspreid u.

Tijdens de vaart

De vaart is niet anders dan anders, duurt een uurtje en de schipper vertelt u interessante dingen over wat u ziet. Nou, er zijn misschien toch een paar dingen waar u extra op moet letten:

– U moet tijdens de rondvaart blijven zitten op de toegewezen plek.
– Eten en drinken aan boord is niet toegestaan.
– U neemt na afloop eventueel eigen afval (waaronder de uitgereikte plattegrond/reserveringsformulier) mee van boord.

Tenslotte

We hopen op deze wijze toch weer een heerlijk uurtje varen mogelijk te maken en rekenen op uw medewerking en begrip om dit veilig en gezond te laten verlopen.
Mondkapjes en/of handschoenen zijn niet verplicht, maar uiteraard toegestaan. U moet daar dan zelf voor zorgen.
Zoals altijd al, heeft de schipper het laatste woord aan boord en dient u zijn of haar aanwijzingen op te volgen.
Als de situatie of overheidsmaatregelen wijzigen, kan dit protocol ook wijzigen. We zullen dat op deze website aankondigen.
Het complete protocol is hier te downloaden of lezen. Doet u dat alstublieft.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.