Nieuwe eigenaar Vestingvaart

Lex Maat was een van de oprichters van Vestingvaart Naarden in 2005. Hij voerde de grote groep vrijwilligers (schippers, administratieve krachten) op gedreven wijze aan. En was het boegbeeld van Vestingvaart.
Lex verhuist terug naar zijn geboortegrond, Giethoorn…

Stichting De Gele Loods bundelt alle toeristische zaken in Naarden. VVV, bezoekerscentrum en nu dus ook de wijd en zijd bekende rondvaarten van Vestingvaart Naarden.

16 Vaarseizoenen lang was Lex Maat niet alleen eigenaar van Vestingvaart Naarden, maar vooral het gezicht van de vrijwilligers-organisatie. Maar Lex was al een tijd aan het zoeken naar een geschikte mogelijkheid om terug te keren naar Giethoorn, zijn geboorteplaats.
En dat betekent dat hij niet langer de “admiraal” is, hoewel U misschien nog eens het geluk heeft om hem te treffen als schipper op een van de rondvaarten. Want Vestingvaart gaat door, al is het met een andere eigenaar. Vorig jaar is de stichting De Gele Loods opgericht. Daarin zitten al het VVV, het bezoekerscentrum en allerlei andere toeristische activiteiten in en rond de vesting. En daaraan is nu ook Vestingvaart Naarden toegevoegd.

En hoewel Lex als spin-in-het-web vooral zeer gewaardeerd werd en wordt als mens en verbinder, biedt het nieuwe eigenaarschap ook zicht op een verdergaande samenwerking en afstemming met andere toeristische activiteiten in onze mooie vestingstad. Zo heeft de VVV in het vorige (corona-)seizoen al een belangrijke rol gespeeld bij het maken van reserveringen en de kaartverkoop voor de rondvaarten. En omdat vanuit het bezoekerscentrum ook andere activiteiten worden gecoördineerd – denk aan stadswandelingen, kerktorenbezoeken en fietsverhuur – ontstaat er voor de bezoeker een mooi samenhangend aanbod.

De momenteel ruim 20 schippers en medewerkers van de schippersplanning en reservering nemen met spijt afscheid van Lex en wensen hem en Tina veel geluk in het “hoge noorden”. Tegelijkertijd is het enthousiasme om Vestingvaart Naarden voort te zetten groot. Niet voor niets maken jaarlijks zo’n 5000 tot 6000 gasten een vaartje…

Over het komend vaarseizoen (in verband met de corona-situatie) houden we U op de hoogte via deze site.


Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.