September: druk maar erg leuk

Traditioneel zijn de maanden mei en juni en ook september de drukke tijden voor Vestingvaart Naarden. Vooral op de weekenddagen staan al veel reserveringen gepland.

Maar leuk is het ook: rond het weekend van 10 en 11 september zijn er allerlei activiteiten in verband met de Open Monumentendag(en). Bijvoorbeeld de aanwezigheid van veel oude schepen in de Nieuwe Haven, de zogenaamde Naardense Vaardagen. Of de Gondelvaart met versierde schepen op zaterdagavond. Op zondag zal ook dit jaar het Admiraalzeilen plaatsvinden. Een zeiltraditie waarbij meerdere oude zeilschepen de Admiraal groeten door de fok te strijken. Een unieke gelegenheid om weer eens historische schepen in de vestinggrachten te zien.

Op deze dagen is een rondvaart extra leuk, omdat er nog meer te zien is dan anders. Als het erg druk wordt, zetten we op deze dagen meerdere schepen in en varen we ook vóór 13.00 en ná 18.00 uur. Kijk in de Vaaragenda voor bijzonderheden en een interessant aanbod…

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Bijzondere vaarten met de tags , , , . Bookmark de permalink.