Gastenboek

Wij zijn heel benieuwd naar uw ervaringen met Vestingvaart Naarden. Onder aan de pagina kunt u een reactie voor andere lezers van deze website achterlaten.
Voor direct contact met ons of reserveren kunt u de pagina Contact gebruiken.

22 reacties op Gastenboek

 1. Nico van Vliet schreef:

  Vandaag, 10 augustus 2021, meegevaren met deze Vestingvaart van 12:00 u tot 13:00 u.
  Wat een prachtige tocht. De schipper vertelde enthousiast over wat we zagen, over de geschiedenis van Naarden-Vesting. Je kijkt er dan met heel andere ogen naar. Boeiend! Waardevol!! Deze plaats is meer dan een plaatje of film over geschiedenis.
  Dank u wel, schipper!!

 2. Jos Glansbeek schreef:

  Samen met onze kinderen en kleinkinderen hebben we zaterdag 25 mei een rondvaart gemaakt door de Vesting. Wat was dat een heerlijk ontspannen en gezellig tochtje. Ed, onze gastheer/kapitein, vertelde een uur lang over de wallen, geschutspoorten en geschiedenis van Naarden Vesting. We hebben genoten groot en klein! We komen zeker nog een keer terug voor een vogelexcursie naar het Naardermeer. Hartelijke groet, Jos Glansbeek

 3. Agnes Dudok de Wit-Otten schreef:

  Doen!
  Fris voorjaarsgroen, bloeiende wilde rozenstruiken, jonge futen, eenden, meerkoetjes en niet te vergeten zon, lekker windje en 25 graden. Helaas geen ijsvogeltjes maar schipper Lex wees ons wel op het nest waar als het goed is over 6 dagen de jongen uit zullen vliegen.
  Iedereen in ons geheel afgehuurde bootje heeft genoten.
  We zullen zeker nog veel mensen enthousiasmeren, maar zeker niet de Lonely Planet!

 4. Mariken Meijer schreef:

  Via deze mail wil ik jullie laten weten dat we zondag 17 september een fantastische boottocht met de familie hebben gehad. Voor familieleden was het een eye-opener om te ervaren dat Naarden niet alleen een prachtige vestingstad is maar ook dat de directe omgeving van de stad met prachtige natuur en bouwkundige vernuften zéééér de moeite waard is!
  Het weer werkte boven verwachting super mee na weken van regen. Kortom het kon niet mooier!
  Ook dank voor de uitleg schipper Joost, tijdens de vaartocht! Boeiende informatie.
  Ik zal zeker reclame maken voor de prachtige vaart!

  Met hartelijke groet,
  Mariken Meijer

 5. Els de Rue schreef:

  Heel leuk, verrassend en leerzaam! We hadden op 22 juli het weer ook mee. Twee ijsvogels gezien!

 6. Emmy Pel schreef:

  Als onderdeel van een uitje heeft een groep van 24 gasten van de Zonnebloem Laren/Blaricum een zonnige vestingvaart gemaakt. Met enige assistentie van o.a. jullie gids bij het trapje en instappen, heeft deze groep ouderen bijzonder genoten van de tocht! Op rustige en duidelijke wijze heeft de gids ons veel historische informatie over de vestingswerken en natuur gegeven. Goed te volgen ook met de begeleidende kaartjes.
  Alleen maar zeer positieve reacties van iedereen gekregen,die wij hierbij graag met jullie delen!
  Namens de activiteitencommissie Zonnebloem Laren/Blaricum ontzettend bedankt!

 7. Saskia van Manen schreef:

  Nogmaals dank voor de goed verzorgde rondvaart! Kreeg veel positieve reacties terug, zowel van mensen die deze omgeving niet kennen (‘wat is Naarden mooi’) maar ook van mensen die in de regio wonen (‘goh, woon ik hier al zo lang, is er toch nog iets te ontdekken, verrassend’).
  Ook het enthousiasme en de bevlogenheid van de schipper werden zeer op prijs gesteld. Al met al een heel plezierige start van mijn verjaardagfeestje. Ook nog dank voor de tip om een locatie van de scouting te huren. De Loods is een prachtige plek. En het weer zat natuurlijk erg mee!
  Hartelijke groet, Saskia van Manen

 8. Kees van Meel schreef:

  Op 14 juni hebben Els en ik een tocht gemaakt samen met schipper Hans, die geweldig kan vertellen over Naarden en Naarden-Vesting. Het weer liet wat te wensen over, maar toch zijn we aan boord gegaan en hebben we een beeld gekregen wat de Vesting vroeger heeft betekend, het weer verslechterde en we werden overvallen door noodweer zoals Hans en wij nog nooit hebben meegemaakt. Tot op de huid doorweekt hebben wel, eenmaal weer aangemeerd, samen met Hans nog een kop koffie gedronken. Dit was een tocht om nooit meer te vergeten.

 9. Wytze en Renee de Jong schreef:

  Ik heb de factuur inmiddels betaald en ik kan zeggen dat de rondvaart een schot in de roos was.

  Met grote dank aan Ed die precies de goede relaxte toon wist aan te slaan en aan het mooie weertje om 18.00 uur dat de rondvaart nog veel mooier maakte dan onze proefvaart een paar weekjes eerder en met dank aan een vrolijke stemming aan boord met een biertje, een wijntje en heerlijke visschotels is het voor mij (als 60-jarig feestvarken) een onvergetelijke herinnering geworden!
  Dus onze complimenten voor Ed en nog veel succes met jullie rondvaarten, ik zal ze in ieder geval aanbevelen!

 10. Ton Reijinga schreef:

  Ellen en ik, maar zeker ook onze gasten hebben afgelopen zaterdag genoten!!
  Afgezien van het mooie weer kwam dat vooral door schipper Ed. Deskundig, vriendelijk en al manoeuvrerend legde hij alles uit. Het ging niet alleen over de vesting, de wallen en de ‘beren’, ook wees hij ons op de prachtige natuur, de nesten van de watervogels, de ‘holen’ van de ijsvogel en de mooie groene vergezichten.
  Kortom: het was af!

  Vriendelijke groet,
  Ton & Ellen Reijinga

 11. E.J. schreef:

  De rondvaart afgelopen vrijdag was geweldig!
  Geholpen door het mooie weer en de erg aardige schipper die onderweg leuk vertelde zijn we door de grachten gegaan én zoals u al vertelde: we hebben ijsvogels gezien, wie had dat verwacht! We kenden die prachtige vogels alleen van de plaatjes, ze in het echt zien is toch een aparte belevenis!
  Al met al, voor herhaling vatbaar, gaan we zeker doen.

 12. Erna Kas schreef:

  Ik was op Koninginnedag met Vestingvaart mee, waar ik zeer van genoten heb en daar vertelde de schipper dat er alleen bij de Diefdijk nog een kraanbrug was, maar dat die het niet meer deed.
  Hoewel ik in Naarden woon, kom ik vaak in de omgeving van de Diefdijk dus ik ging daar heen om te zien hoe die er uitzag. Laat die nu in 2011 opgeknapt zijn en het weer doen. Alhoewel. Het schijnt dat de slinger bij een of andere organisatie is en dat die zoek is, maar men probeert de slinger te vinden. Misschien wel een leuk weetje voor u.
  Met vriendelijke groet, Erna Kas.

 13. Gertie van der Zanden schreef:

  Afgelopen zaterdag, 6 april, hebben mijn man en ik een fantastische rondvaart gemaakt door de vesting Naarden. Wij waren de enige passagiers aan boord (om 14.00 uur) en de schipper (zijn naam is me helaas ontschoten) heeft vol enthousiasme honderduit verteld.
  De foto’s die ik tijdens de rondvaart heb gemaakt, stuur ik u hierbij met het verzoek ze aan de ‘schipper’ door te sturen. Hij staat zelf op twee afbeeldingen, dus u zult ongetwijfeld meteen weten naar wie de foto’s toe moeten.
  Een hartelijke groet, mede namens mijn man Niek, Gertie van der Zanden, Aarle-Rixtel

 14. J. de Vries schreef:

  Langs deze weg wil ik u nog even laten weten dat mijn zus en ik enorm hebben genoten van de prachtige Zomeravondvaart door de vesting en Karnemelksloot met het aangrenzende Naardermeer-gebied, die wij gisterenavond hebben meegemaakt. Het was een heel geslaagde en gezellige avond met een prima tekst en uitleg van het gebied, en bezienswaardigheden daarin, van de schipper.
  Met vriendelijke groet, J. de Vries

 15. Jan en Carla schreef:

  Op 24 mei 2012 werd mijn oudste zus 75 jaar en om dat te vieren bood zij ons met mijn andere zus en haar partner plus nog een aantal vrienden een boottocht aan. Wij hadden prachtig weer en hebben geweldig genoten om op deze manier door de
  Vesting te varen. Daarna van een heerlijke lunch genoten op het terras bij Het Hert.
  Mar: nogmaals reuze bedankt en schipper: geweldig gedaan.

 16. Wim Tober schreef:

  Op 17 juni ter gelegenheid van mijn verjaardag een rondvaart gemaakt door en om de Vesting. We hebben kostelijk genoten van deze actie. Niet in de laatste plaats door de uiterst plezierige manier waarop schipper Lex (16:00 uur) invulling gaf aan deze, voor ons, bijzondere excursie. Wilt u onze complimenten overbrengen?
  Wij zullen geen gelegenheid onbenut laten om de rondvaarten te promoten.
  Vriendelijke groet, Wim Tober.

 17. Erik Muller schreef:

  Vorig weekend vierde ik met familie en vrienden mijn zestigste verjaardag. Op het programma stond ook een vaart door de vesting. Mijn dertig gasten vonden het prachtig, en dat ondanks de regen die zo nu en dan met bakken de lucht uit kwam op zaterdag. Interessante informatie die niemand eigenlijk goed kende en op deskundige wijze werd gepresenteerd. Zo zie je maar weer dat ook tijdens een feestweekend nog wat kan worden geleerd. Graag bedank ik alle medewerkers van Vestingvaart en van Foodies voor hun inzet. Bij een volgende gelegenheid doe ik graag weer een beroep op jullie!
  Hartelijke groet, Erik Muller

 18. Fam. Veldhuyzen van Zanten schreef:

  Met 21 personen, waarvan de oudste 86 jaar is, hebben we op donderdag 10 mei 2012 een schitterende rondvaart gemaakt. De uitleg hierbij was voor de meesten van ons een grote verrassing. De aanwezige gehoorgestoorden hadden twee hulpmiddelen, een kaartje met de nummers van de bezienswaardigheden en hiernaast een uitleg op papier. Dit laatste was niet standaard maar erg verhelderend voor diegenen die niet alles konden beluisteren via de geluidsinstallatie.
  Vestingwerken en natuur in een overdekte boot was een unieke ervaring voor vele aanwezigen. Een aanrader voor een ieder die van historie en natuur houdt.
  K.K. Ronner – Kuyvenhoven.

 19. Familie Apeldoorn schreef:

  Zondag 4 september gevaren met de hele familie, 19 familie-leden in een boot.
  We hebben er allen van genoten, groot en klein en danken schipper Hans voor zijn uitleg. Helaas voor hem had de geluidsinstallatie kuren, maar dat mocht de pret niet drukken.
  Met vriendelijke groeten familie Apeldoorn uit Egmond-Binnen

 20. Anna Woertman Wilken schreef:

  Gisteren heb ik met 2 collega/vriendinnen mijn eerste vaartocht door de Vesting beleefd… Wat een buitengewoon mooie tocht was het. In het verleden heb ik de Vesting op allerlei manieren ervaren : wandelend, fietsend, joggend, maar de mooiste ervaring heb ik gisteren opgedaan…! De heer van Dijk heeft ons de mooiste plekjes laten zien en beleven, aangevuld met zijn historische informatie waardoor de Vesting als monument tot leven is gekomen. De grootste verrassing voor ons allen was de aanwezigheid van het ijsvogeltje.. Met eigen ogen te zien hoe hij zo dicht bij ons zijn domicile heeft gevonden…. Maar ook de andere watervogels als eenden en futen hebben een paradijselijke leefomgeving.
  Kortom , eenieder die de schoonheid van de natuur op een bijzondere wijze wil beleven is deze vestingvaartocht een aanrader… Zelf hoop ik deze tocht nog meermalen te herhalen.
  Met dank aan alle schippers ,vergezeld door een hartelijke groet,
  Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *