Over Vestingvaart

Doop Rondwaarts, met v.l.n.r. Marcel Booij, Lex Maat en burgemeester Peter Rehwinkel

Rondwaarts voor de ombouw

De Rondwaarts voor de ombouw

Vestingvaart Naarden is in 2005 ontstaan op initiatief van een groep enthousiastelingen die op vele manieren de historie en pracht van hun unieke vestingstad Naarden uitdragen. Lex Maat en Marcel Booij waren de ondernemers van het eerste uur die het idee tot leven brachten.
Vanaf het begin zijn veel vrijwilligers aan het werk geweest om de vaarten, de organisatie en het onderhoud mogelijk te maken onder leiding van eigenaar Lex Maat.

Op 12 februari 2021 is Vestingvaart Naarden overgedragen aan  Stichting De Gele Loods in Naarden. Daarin zijn onder meer ook samengebracht: de VVV en het bezoekerscentrum en andere toeristische activiteiten.

Vestingvaart Naarden is geen groot commercieel bedrijf; de opbrengsten uit de vaarten worden hoofdzakelijk gebruikt om de kosten te dekken. Denk hierbij aan aanschaf en onderhoud van de schepen en faciliteiten maar natuurlijk ook brandstof, verzekeringen, drukwerk en kosten voor communicatie en publiciteit. Voor ons telt bovenal het plezier van varen en het genieten van natuur en historie in ontspannen sfeer.

Vestingvaart Naarden streeft ernaar een waardevol en coöperatief onderdeel te zijn van het netwerk van organisaties, instellingen en individuen die het unieke karakter en de historie van Naarden en de verdedigingswerken uitdragen.