Locatie en route

De Opwaarts, ons schip voor de dagelijkse rondvaarten, ligt afgemeerd aan de stenen trap in de Nieuwe Haven tegenover huisnummer 27a, naast  de Turfloods (restaurant VIDA).
De opstapplaats voor vaarten van de Rondwaarts is bij de stenen trap voor het Arsenaal, Kooltjesbuurt 1 (= overzijde Nieuwe Haven).


Bereikbaarheid afvaartplaatsen Nieuwe Haven per auto
Vanuit  Amsterdam via de A1 richting Amersfoort [lees verder bij].
Vanuit Almere eerst de A6 richting Amsterdam, dan bij knooppunt Muiderberg de A1 op richting Amersfoort [lees verder bij ].
Vanuit Amersfoort via de A1 richting Amsterdam [lees verder bij ].
Vanuit Utrecht eerst de A27 richting Almere, dan bij knooppunt de Witte Bergen de A1 op richting Amsterdam [lees verder bij ].

  Neem op de A1 de afslag 6 – Gooimeer/Naarden-Vesting.
Onder aan de afslag richting Naarden Vesting, dan de Amsterdamsestraatweg (naar links) langs de trekvaart volgen en  rechtdoor blijven rijden. U rijdt dan na 1500 meter vanzelf de vesting in. Direct links in de vesting liggen de Nieuwe Haven en Kooltjesbuurt.
Gratis parkeren kunt u op Bastion Nieuw-Molen (ga direct bij het binnenrijden van de vesting tweemaal rechtsaf, omhoog het bastion op). Loop dan terug via de oprit en u staat aan de Nieuwe Haven.

U kunt ook gratis parkeren op het bedrijventerrein Gooimeer-Zuid (nabij de westelijke vestingtoegang aan de Amsterdamsestraatweg) of op de Abri (nabij de oostelijke vestingtoegang aan de Kapitein G.A. Meijerweg). De loopafstand is ongeveer 10 minuten.

De afvaartplaatsen zijn met de auto bereikbaar, bijvoorbeeld voor het afzetten van ouderen of minder validen, maar wij vragen u dringend om niet binnen de vesting te parkeren, om Naarden leefbaar te houden voor bewoners, ondernemers en andere bezoekers. Er wordt gecontroleerd op fout parkeren. Touringcars worden niet toegelaten binnen de vesting.


Openbaar vervoer
Het dichtstbijzijnde NS treinstation is Naarden-Bussum (ruim 2 kilometer).
Connexxion bus lijn 110 (Bussum-station naar Weesp-station v.v.) stopt aan de kop van de Nieuwe Haven (halte Burg. Wesselingplein). De reistijd vanaf station Naarden-Bussum is 8 minuten, de frequentie is 1 x per uur.
Actuele informatie op 9292.nl en connexxion.nl.


Binnen de Vesting Naarden is Vestingvaart vermeld op de geel-zwarte wegwijzers.