Dagelijkse rondvaarten

Opwaartsgroep-315De algemene rondvaart duurt ongeveer een uur en bestrijkt het noordelijk deel van de vestingwateren. De Opwaarts, onze open boot, vertrekt in het seizoen elke middag op vaste tijden.
Vaar mee door de zeesluis en de Oude Haven, onder de Zeepoort door naar de zoute gracht. De poort biedt toegang tot een onbewoonde wereld buiten de wallen van de Vesting Naarden. Via een labyrint van water, langs groene verdedigingswallen, beren, beboste ravelijnen en bastions, voert de tocht langs bemoste muren door het boomgat, richting Fort Ronduit.
De strakke puntige wallen gaan nu over in een liefelijk landschap, watervogels wachten u Overzicht Naardenop in de rietkragen, runderen staan dromerig tot hun buik in het ondiepe water te herkauwen.
Maar schijn bedriegt! In vroeger tijden werd hier gevochten, gesneuveld en geplunderd. Eerst kwam de dreiging van de hertog van Gelre en de bisschop van Utrecht. Later belegerden de Spanjaarden en de Fransen de Vesting, die de toegang vormde tot het rijke gewest Holland en de stad Amsterdam.
De ervaren schipper is tevens uw gids en vertelt u alles over het roemruchte verleden van de mooiste en best bewaarde vestingstad van West-Europa.

Prijzen:
– vanaf 13 jaar: € 7,- per persoon.
– van 4 tot en met 12 jaar: € 5,- per persoon.
– kinderen tot en met 3 jaar: gratis.

Vaarduur: ongeveer 1 uur.

Kaartverkoop en betalen:
contant bij de schipper aan boord (geen PIN- of creditcard-betaling mogelijk).

Voorverkoop:
VVV Naarden, Ruijsdaelplein 6, bij het informatiecentrum in de Utrechtse Poort
De Oude Tol, Cattenhagestraat 45-49, Naarden Vesting

Gratis reserveren vooraf is mogelijk (en raden we aan voor groepen en is noodzakelijk voor varen in voor- en naseizoen) via het boekingskantoor of via de pagina Contact en reserveren.