Links

Bezienswaardigheden, activiteiten, stadswandelingen, arrangementen, bezoekerscentrum, winkels, horeca, evenementen en nog veel meer in Naarden.

Grote Kerk (v/h Sint Vituskerk). Bouw begonnen in 1380; momenteel in gebruik als prachtige ruimte voor evenementen en tentoonstellingen. Beroemd vanwege de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion door de Bachvereniging.

Comenius Museum en mausoleum, laatste rustplaats van Jan Amos Comenius, filosoof en pedagoog. Gevestigd in de Waalse Kapel, onderdeel van het voormalige Vrouwenklooster uit 1404.

Nederlands Vestingmuseum, de plaats voor de geïnteresseerde die alles wil weten over de Vesting Naarden. Op (in) het bastion Turfpoort.

Het nieuwste museum van Naarden in het oudste gebouw!
Alles over wegen en meetinstrumenten in het Spaanse Huis, voormalige waag en stadhuis uit de 14e eeuw.
Twee vliegen in één klap, dus.

David Kips heeft in de loop der jaren op nauwgezette wijze alle bouwwerken van de Vesting Naarden beschreven. Behalve als boek, nu ook op het internet te raadplegen. Voor wie een courtine van een ravelijn wil onderscheiden…


De Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat plan om laag-Nederland onder water te zetten van de Zuiderzee tot aan de Biesbosch. Officiële site.